Agrosolution
Agrosolution
Hydretain

Hírlevél feliratkozás

Vezetéknév: Keresztnév:
E-mail:
×

KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

1. Mi a Hydretain?

A Hydretain nedvesítőszerek és nedvességmegkötő összetevők egyedülálló, szerves keveréke, amely a gyökérterület nedvességszabályozására szolgál. A Hydretain nem nedvesítő szer, polimer vagy hidrogél, hanem egy teljesen más technológián alapul, amely minden növény nedvességszabályozására szolgál.

2. Hogyan működik a Hydretain?

A Hydretain felfogja a vízgőzt és a földben tartja azt, miközben a gyökéren számtalan tároló helyet képez, amelyek szükségesek a növények túléléséhez, amikor a nedvességszint a gyökerek hatótávolsága alá süllyed.
A csökkent párolgás következményeként a nedvesség oldalirányú mozgása a gyökérzóna környékén jelentős mértékben javul.

3. Miben áll a Hydretain fő feladata?

Megfelelő mértékű nedvesség megtartása a gyökereken, hogy a növény egészséges maradjon.

4. Miben rejlik a Hydretain előnye?

  • A gyökér hatékonyabban szívja be és tárolja a vizet
  • A növény gyorsabb és tartósabb fejlődése
  • Jobb csírázás
  • Nagyobb ellenálló képesség az aszály, a károkozók és a stressz ellen
  • A vízfogyasztás csökkenése
  • Energia- és bérköltségek csökkenése
  • Gazdasági és ökológiai/környezetbarát előnyök

5. A Hydretain egy nedvesítő szer?

Nem, a Hydretain NEM detergens, műtrágya, növényvédő szer, talajjavító szer vagy felszívódó polimer.
A Hydretain egy folyékony, szerves nedvességmegtartó szer, amely behatol a talajba és a felszín alatt filmréteget képez a gyökéren, amely mintegy „víz-mágnesként” vonzza a nedvességet, majd a növény számára hasznosítható vízzé alakítja azt.

6. A Hydretain hatása és működése minősítve van?

Elismert egyetemek és növényvédő üzemek világszerte írásban rögzítették elismerésüket és eredményeiket, amelyek a Hydretain hatását és hatékonyságát egyaránt igazolják.
Az US Department of Agriculture (USDA) a Hydretaint „bio-perferred” minősítéssel látta el.

7. A Hydretain helyettesíti a műtrágyát?

Nem, a Hydretain nem növényi műtrágya és nem helyettesíti a műtrágyát. A Hydretain használata azonban elősegíti talajnedvesség szabályozásának javulását, amely jótékony hatással van a tápanyag felvételére és javítja a műtrágya hatását.

8. Hogyan kell alkalmazni a Hydretaint?

A Hydretain koncentrált oldat, amelyet használat előtt hígítani kell annak biztosítása érdekében, hogy a koncentrátum nagy felületen elosztható lehessen.
Permetezés és felitatás útján alkalmazható. A legjobb, ha a Hydretain alkalmazására a meglévő öntözési módszerekkel és ciklusokban kerül sor.
Alkalmazás után a területet alaposan be kell nedvesíteni, hogy a Hydretain a gyökérterületre jusson.

9. Mi a legmegfelelőbb időpont a Hydretain használatára?

A Hydretain a növény teljes életszakasza során bármikor alkalmazható. A legmegfelelőbb időpont a Hydretain használatára azonban a forró, száraz időszak vagy a szárazságstressz beállta előtti időszak.
A Hydretain pozitív hatással van az átteleltetésre is.

10. Hol alkalmazható a Hydretain?

A Hydretain minden olyan növényre pozitív hatással van, amely a vízszükségletét a gyökereken keresztül fedezi és a dísznövények, bokrok, fák és gyepek minden fajtájánál, valamint a szántóföldön is alkalmazható. A Hydretain a csíráztatott vagy szaporított cserepes- és szabadtéri növényekre azok teljes növekedési fázisa során előnyös hatást gyakorol.

11. Nagyobb esőzés során túl sok vizet köt meg a Hydretain?

Nem, nem köt meg túl sok vizet.

12. Nagyobb esőzés nem mossa ki a Hydretaint a talajból?

A Hydretain kimosható a talajból, ha röviddel a használatát követően heves esőzésre kerül sor, és a Hydretainnek még nem volt elég ideje arra, hogy megkössön a gyökereken. A Hydretain rendszerint a használatát követő első 24 órán belül megtapad a gyökereken.

13. Miért kell a Hydretaint azonnal vagy legkésőbb 24 órával az alkalmazást követően benedvesíteni vagy nagy hígításban alkalmazni?

A Hydretainnek az alkalmazást követően azonnal a gyökérterülethez kell jutnia, ahol megtapadhat a hajszálgyökereken. Ha a Hydretain a felületen marad, úgy a szerves anyagon, például a növényi szöveten fog megtapadni, és így nem lép fel a kívánt hatás. Ez nem károsítja a növényt, de a Hydretain csak a gyökerek területén fejti ki a hatását.

14. Alkalmazása során más termékekkel vegyíthető a Hydretain?

Igen, azonban a foszfát és a szulfát tartalmú termékek esetén be kell tartani néhány óvintézkedést.
A „Jar” tesztet (összeférhetőségi vizsgálatot) a Hydretainnel történő alkalmazás előtt minden növényvédő szerrel kapcsolatban el kellene végezni, mivel ezek nagy mennyiségű foszfort tartalmaznak.

A szulfáttartalmú termékeket nem szabad a Hydretainnel keverni.
Amennyiben bizonytalan, végezzen el egy összeférhetőségi vizsgálatot vagy egy kisebb ellenőrzött kísérletet.

Az alkalmazás során minden esetben biztosítani kell a Hydretain optimális működéséhez szükséges azon a feltételeket, amelyek lehetségessé teszik a termék számára, hogy eljusson a gyökérterületre és így optimális vízszabályozást biztosítsa

15. A fagypont alatti hőmérséklet negatív hatással van a Hydretain tárolására és működésére?

A legtöbb folyékony szerhez hasonlóan a Hydretaint is 0°C felett kell tárolni. Lehetőség szerint meg kell akadályozni a Hydretain esetleges megfagyását. Megfagyást követően a Hydretain abban az esetben használható, ha az a felolvasztását és felrázását követően normális kinézetű. A rétegképződés és ülepedés jeleit mutató anyagot ki kell dobni. Rendelkezésre álló beszámolók szerint a Hydretain őszi alkalmazásával kezelt területen a növények gyorsabban és egészségesebben ébrednek téli álmukból még abban az esetben is, ha a Hydretain a tél során megfagyott a talajban. Javasoljuk egy apró teszt elvégzését annak kiderítése érdekében, hogy Európában ugyanazok az eredmények érhetőek-e el. Nem készültek beszámolók a tél során a talajba fagyott Hydretain ellenkező irányú hatásáról.