Agrosolution
Agrosolution
Hydretain

Hírlevél feliratkozás

Vezetéknév: Keresztnév:
E-mail:
×

KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

Összes megnyitása
Összes bezárása?
1. Mit tartalmaz az Agrosol liquid?

Az AGROSOL liquid az AGROSOLution hatásmódját az auxinok és citokininek hatásával egy újszerű technológiává ötvözi, amely már szabadalmaztatás alatt áll. A hozzáadott összetevők stabilabb hatást biztosítanak, így növelik a hatékonyságot. Ezáltal a legfontosabb aminosavak majdnem 80%-a a protein- és fehérjeszintézis rendelkezésére áll.

?
2. Mik az auxinok?

Auxinok növekedést szabályozó, természetes és szintetikus anyagok csoportja, amelyek többszörösen hatnak a növekedési és fejlődési folyamatokra. Különösen a fiatal hajtások növekedését segítik, ezért a sikeres hatás eléréséhez alkalmazásuk főleg a korai életszakaszban fontos.

?
3. Mik a citokininek?

Sejtosztódásban játszott szerepük főleg a gyökérzetre gyakorolt hatásukban mutatkozik meg: intenzívebben fejlődik, jobban vastagodik a gyökérzet, ami főleg a hajszálgyökereknél figyelhető meg. A citokininek segítik a rügyképződést és az oldalhajtások képződését is, valamint hervadást gátló hatásuk is van.

?
4. Mik az aminosavak?

Az aminosavak a fehérjék építőelemei, és ezzel minden élet alapjai. A növény anyagcseréjében központi jelentőségűek. Ezek képezik a növények könnyen bomló szerves nitrogénkötéseinek nagy részét. Az aminosavak fontos sejtfolyamatokat szabályoznak. Ezek a szerves hatóanyagok főleg a stress alatt álló növényeket támogatják.

?
5. Mi valójában az AGROSOL-hatás?

Az AGROSOL a gázcserenyílásokon keresztül behatol a levél belsejébe. Az ásványi anyagok a növény belsejében leadják a CO2-t. A stimuláció hatására javul a CO2-felvétel és a növény anyagcseréje – több CO2 hasznosul. Ezáltal több glükóz és protein termelődik, ami serkenti a növény növekedését.

?
6. Milyen ásványi anyagokat tartalmaz az AGROSOL liquid?

Az AGROSOL liquid több kőzetféle bevált összetételéből áll. A fő összetevői karbonátok.

?
7.Milyen mennyiségre van szükség hektáronként?

Növényfajtánként különböző mennyiségű szerre van szükség, mely különböző időben permetezendő. Részletes adatokat az Alkalmazási naptár tartalmaz.

?
8. Van-e jelentősége a talaj pH-értékének?

Nincs jelentősége! Mivel a növény az AGROSOL Liquid-et a levélen keresztül szívja be és az “AGROSOL liquid-hatás” a levél belsejében zajlik, ezért a talaj kémhatásának a hatás szempontjából nincs szerepe.

?
9. Milyen hatással van az AGROSOL liquid a növekedésre? (gabonafélék)

Pozitív hatással! A növény erőteljesebben növekszik. A gyökérzet fejlettebb lesz (főként a hajszálgyökérzet és a mélyre hatoló gyökérzet), a gabonaszárak erősebbek, stabilabbak és több levéltömeg (nagyobb mennyiségű biomassza) fejlődik.

?
10. Milyen az AGROSOL liquid hatása viszonylagosan hideg és nedves időjárás esetén?

Az AGROSOL liquid jó hatással van a növények vitalitására. Ennek eredményeképpen pedig a növény szélsőséges helyzetekkel jobban meg tud birkózni.

?
11. Léteznek-e kísérleti eredmények konkurens termékekkel?

Az AGROSOL liquid új trágyázási technológiának számít és ezért jelen pillanatban nehezen hasonlítható össze más termékekkel. Ez az oka annak is, hogy nincsenek összehasonlító eredmények. Az AGROSOL liquid az egyedülálló szabadalmaztatásra bejelentett formulációja alapján semmilyen más termékkel sem összehasonlítható.

?
12. Van-e jelentősége a vízkeménységnek?

Nincs.

?
13. Hol lehet megvásárolni az AGROSOL liquid-et?

További információkért tekintse meg a Viszonteladói listát.

?
14. Vannak hivatalos eredmények?

2010 óta folyamatosan nemzetközi kísérleti intézeteket bíznak meg átfogó kísérletekkel. Valamennyi kísérlet egyértelműen az AGROSOL liquid pozitív hatását mutatja. A hozamnövekedést és a minőség emelkedését is igazolják.

?
15. Milyen növényfajtáknál alkalmazható az AGROSOL liquid?

Az AGROSOL liquid minden fotoszintetizáló növénynél sikeresen alkalmazható (minden C3-as és C4-es növénynél).

?
16. Ha AGROSOL liquid-et használok, elhagyhatom vagy csökkenthetem-e a többi növényvédő szert vagy lombtrágyát?

Az AGROSOL liquid alapvetően egy kiegészítő termék, mely segíti a növényeket a növekedésben. A megszokott növényvédelmi és trágyázási eljárásokat ne hagyja el. Az AGROSOL liquid ezekre is pozitívan hat, hatásukat intenzívebbé teszi.

?
17. Vannak-e olyan szerek, amelyekkel az AGROSOL liquid nem keverhető?

Jelenleg ilyen szerek nem ismertek. Az AGROSOL liquid nem mérgező, nem változtatja meg más termékek hatásmódját és tulajdonságait.

?
18. Előfordulhat-e, hogy az AGROSOL liquid miatt eldugulnak a szórófejek?

Az AGROSOL liquid nagyon finomra van őrölve, és a 4 µm méretű maximális szemcsenagyság jóval kisebb, mint a permetező fúvókája (150 – 300 µm). Így tehát kizárható az, hogy az AGROSOL liquid dugulást okoz. Használat után a permetezőt természetesen szakszerűen meg kell tisztítani, hogy ne képződhessenek lerakódások.

?
19. Mennyire jól oldódik az AGROSOL liquid vízben?

Az AGROSOL liquid egyáltalán nem oldódik fel vízben. A víz csak a hordozóanyag. Az AGROSOL liquid egy kémiai reakció során a levél belsejében fokozatosan oldódik fel.

?
20. Az AGROSOL liquid által a gyom is erősebben növekszik?

Igen, de az AGROSOL hatása csak a gyomirtószer hatása után bontakozik ki, és így nem is jelent problémát. Az AGROSOL liquidet kombinálni lehet a vetés utáni, kelés előtti gyomirtószerekkel.

?
21. A kezelési időszakokat pontosan be kell tartani?

Alapjában véve a kezelési időszakok betartandóak. Kisebb időbeli eltérések nem változtatnak a hatáson (lásd az Alkalmazási naptárt).

?
22. Mi történik akkor, ha az időjárás miatt később permetezek, vagy ha egy permetezés kimarad?

Minden kezelés segít a növénynek abban, hogy a fennálló feltételekkel jobban boldoguljon. Tehát, ha egy kezelés kimarad, akkor a terméshozam növekedése nem lesz olyan ideális, mintha minden kezelést betartott volna.

?
23. Engedélyezett az AGROSOL liquid a biogazdálkodásban is?

Igen, az AGROSOL liquid biogazdálkodásban való használatát engedélyezték Ausztriában az InfoXgennél, Németországban és Svájcban a Fiblnél. Az AGROSOL liquid és a Bio-Austria teljes gyártása tanúsítvánnyal rendelkezik.

?
24. Mi történik akkor, ha túl sok AGROSOL liquid-et használok?

Ennek alapvetően nincs negatív hatása. Azonban előfordulhat, hogy a növény levelén leheletvékony fehér bevonat képződik. Ez azonban a legközelebbi eső után el is fog tűnni.

?
25. Mi történik akkor, ha túl kevés AGROSOL liquid-et használok?

Ez sem árt a növénynek. Természetesen így az elért hatás is csekélyebb lesz, mintha az ajánlott adagolás szerint járt volna el.

?
26. Más növényvédő szerek vagy lombtrágyák hatását negatívan befolyásolja-e az AGROSOL liquid?

Nem! Az összes eddigi, kereskedelmi forgalmazásban lévő lombtrágyával és növényvédőszerrel végzett kísérlet azt mutatta, hogy nem tapasztalható negatív változás a szerek hatását tekintve.

?
27.Ki áll az AGROsolution cég hátterében?

Az AGROsolution céget Peter Huemer-Hartl és Stefan Stassen alapították 2008-ban. A vállalat 100%-ban e két család tulajdonában van.

?
28.Mi a célja az AGROsolutionnak?

A természetes növekedésre és az egészséges táplálkozásra törekszünk. Ezért célunk, hogy olyan termékeket kínáljunk, amelyek ezeknek a sarokpilléreknek megfelelnek. Az AGROSOL liquid megfelel a következő feltételeknek: • Természetes hozamnövekedés a fotoszintézis teljesítmény növelése által • A növény saját ellenállóképességének az erősítése • A talaj meglévő tápanyagainak jobb kihasználása • A természeti erőforrások, mindenekelőtt a víztartalékok védelme

?
29. Mióta létezik az AGROsolution cég?

Az AGROsolution megalapítására 4 éves termékfejlesztés után, 2008-ban került sor Felső-Ausztriában.

?
30. Mi az új az AGROSOL liquid termékben?

Az AGROSOL liquid egyedülálló szabadalmaztatásra bejelentett formulációjával meg lehet akadályozni, hogy létrejöjjön a növényi kivonat abszorpciója az Agrosol részecskékkel. A felismerés gondoskodik a termék optimális hatásfokának az emeléséről.

?
31. Drága az AGROSOL liquid?

Nem. Az AGROSOL liquid alkalmazása következtében nő a fedezet, minden költség levonása után, növényfajtánként és hektáronként 50,- és 500,- euró között.

?
32. Kisebb területeken is használhatom az AGROSOL liquid-et?

Igen. Az AGROSOL liquid használatára nincs olyan korlátozás, mely előírná a minimálisan kezelendő terület nagyságát.

?
33. Miért alkalmas az AGROSOL liquid golf- és sportpázsitra is?

Az AGROSOL liquid 30%-kal csökkenti a vízigényt, növeli a klorofilltartalmat, serkenti a gyökérnövekedést és javítja a nitrogénfelvételt.

?
34. Kínál-e munkalehetőséget számomra az AGROSOLution?

AGROSOLution jelenleg világszerte terjeszkedik, ezért számos területen keresünk képzett munkatársakat.

?
35. Valóban gyorsabban növekednek a növények?

Normál esetben a növények nem növekednek gyorsabban. Ha azonban a növények nagyobb stresszfaktoroknak vannak kitéve, akkor lehetségesek a növekedésbeli különbségek. Ennek egyik oka, hogy az AGROSOL liquiddel kezelt növények egészségesebbek, és jobban megbirkóznak a stresszfaktorokkal.

?
36. A terméshozam mindig magasabb?

Az ajánlott adagolási és alkalmazási előírások betartása mellett a terméshozam növekedésének nem lehet akadálya.

?
37. Ésszerű-e az AGROSOL liquid-et nedves területeken (nedves szántókon) alkalmazni?

Mivel az AGROSOL liquid a növény egészségét erősíti, ezért használata mindenképpen ésszerű. Az AGROSOL liquid nem csak szárazság, hanem nedvesség okozta stressz esetén is segít.

?
38. Hol nincs értelme az AGROSOL liquid alkalmazásának?

Az AGROSOL liquid használata alapvetően mindenütt ajánlott, mert segíti a növény természetes növekedését és így a növény általánosan kevesebb stressznek van kitéve. Ezáltal ellenállóbbá válik és könnyebben átvészeli a stresszhelyzeteket.

?
39. Hol a legajánlatosabb az AGROSOL liquid használata?

Az AGROSOL liquid használata mindenütt ajánlott, mert segíti a növény természetes növekedését és így a növény általánosan kevesebb stressznek van kitéve. Ezáltal a növény ellenállóbbá válik és könnyebben átvészeli a stresszhelyzeteket. A hatás az alábbi feltételek mellett volt a legegyértelműbb: rossz talajon, vízhiány esetén, száraz területeken, nitrogénhiányos helyeken, problémás övezetekben.

?
40. Honnan kaphatok közvetlenül tájékoztatást az AGROSOL liquid-ról?

Forduljon hozzánk, vagy lépjen kapcsolatba regionális AGROSOLution szaktanácsadójával, avagy kérdezze meg mezőgazdasági kereskedőjét.

?
41. Az AGROSOLution cég vásárokon is jelen van?

Igen, az AGROSOLution jelen van a legfontosabb német, osztrák, s időközönként nemzetközi vásárokon is.

?
42. Hol végzi a gyártást az AGROsolution cég?

A linzi telephelyünkön egy saját, a termék számára tervezett gyártó- és töltőüzemben.

?
43. Miért jobb a termés minősége?

Az AGROSOL liquid használata által a termés szárazanyag tartalma nő, ez azt jelenti, hogy a növény a termésben kevesebb vizet tárol és több gyümölcshúst fejleszt.

?
44. Mennyi vizet takarítok meg?

Ez a növényfajtától és a talajtól is függ. Egyetemi vizsgálatok azt mutatták ki, hogy pl. a napraforgó esetében a vízkihasználás hatékonysága 19%-kal javult, mindez 13%-kal több biomassza képződés mellett. Más kísérletek során, a golfpázsit esetében akár 33%-os vízmegtakarítás volt megfigyelhető.

?
45. Ki garantálja nekem a terméshozam növekedését?

Mivel a természetben soha nem mondható meg az, hogy milyenek lesznek az ezévi időjárási viszonyok, ezért garanciavállalás nem lehetséges. Azonban Ausztriában és Németországban már több mint 2000 gazda igazolja, hogy a használat eredményeként nőtt a terméshozam.

?
46. Mi a teendő, ha a terméshozam nem nő?

Kivételes esetekben előfordulhat az, hogy az AGROSOL liquid által nem következik be a várt hozamnövekedés. Amennyiben ilyesmi Önnél fordulna elő, akkor kérjük jelentkezzen nálunk, hogy közösen kideríthessük az okot. Az eddig előfordult ritka esetekben ez elsősorban váratlan időjárás okozta hatásokban vagy alkalmazási hibában rejlett.

?
47. Milyen előnyökkel jár az AGROSOLution trágyázási technológiája?

Minden eddigi kísérlet, ide értve az intézetek általi és a gyakorlati kísérleteket egyaránt, az alábbi hatást mutatta:

  • A terméshozam 10% és 30% közötti vagy azt akár meghaladó növelése
  • Jobb stressztűrőképesség – szárazság és nedvesség okozta stressz esetén egyaránt
  • A fotoszintézis teljesítményének növelése
  • Erőteljesebb és bokrosabb gyökérzet
  • A növény pH-értékének optimalizálása – jobb nitrogénfelvétel
  • Jobb minőség
  • Jobb tárolhatóság

?
48. Az AGROSOL liquid és a hatása egyedülálló?

Az AGROSOL liquid egyedülálló szabadalmaztatásra bejelentett formulációjával hatását és összetételét tekintve egyedülálló.
Design & Production:
Corpuscom logo